Videocampagne laten maken

Korte video's zijn belangrijk omdat ze de aandacht van de kijker direct vastgrijpen en vasthouden. De gemiddelde aandachtspanne van mensen is korter dan ooit. Het is dus essentieel om snel tot de kern van de boodschap te komen en deze op een boeiende manier te presenteren. Met een videocampagne is dat mogelijk.

Een videocampagne is een strategisch marketingonderdeel, waarbij videocontent wordt gemaakt en ingezet om specifieke doelen te bereiken. Die doelen variëren van het vergroten van merkbekendheid en het stimuleren van betrokkenheid tot het genereren van leads en conversies. Videocampagnes kunnen bestaan uit korte clips, die worden gedeeld op sociale media, maar ook uit uitgebreide videoadvertenties op verschillende platforms, zoals YouTube en Google TV.


Voordelen van een videocampagne

De voordelen van videocampagnes zijn groots. Video’s bieden een meeslepende ervaring die kijkers emotioneel raakt en hun aandacht vasthoudt. Dit leidt tot een hogere betrokkenheid en een grotere kans op het overbrengen van jouw boodschap. Video’s zijn dus heel aantrekkelijk doordat ze verhalen vertellen en emoties oproepen, maar ook omdat ze veel mensen weten te bereiken. Mensen onthouden videocontent beter dan tekst. Met een effectieve videocampagne zorg je dat de boodschap beter blijft hangen.

Videocampagnes hebben in de meeste gevallen een breed bereik, omdat videocontent gemakkelijk wordt gedeeld en viraal kan gaan op social media. Dit vergroot de zichtbaarheid van het merk en trekt nieuwe doelgroepen aan.

Ook de meetbaarheid van videocampagnes is voordelig. Dankzij de data in bijvoorbeeld Google Analytics kun je precies zien hoeveel mensen de video hebben bekeken, hoe lang ze hebben gekeken en welke acties ze hebben ondernomen na het bekijken van de video. Deze gegevens zorgen ervoor dat je de marketingstrategie continu kunt optimaliseren voor nog betere resultaten.

Google is bovendien gek op content die de betrokkenheid van jouw websitebezoekers verhoogt. SEO-technisch zijn video’s dus topcontent en vergroten de zichtbaarheid van een merk in de zoekmachines.


Hoe zet je een videocampagne in?

Videocampagnes kun je op verschillende manieren inzetten, afhankelijk van jouw doelen en doelgroep. 

  • Vergroot je merkbekendheid met boeiende, creatieve video's die de merkidentiteit weerspiegelen en de aandacht trekken van potentiële klanten.
  • Stimuleer betrokkenheid door regelmatig videocontent te publiceren op social media om interactie via likes, opmerkingen en shares te vergroten.
  • Genereer leads met educatieve of informatieve video's die potentiële klanten helpen bij het oplossen van problemen of het bereiken van doelen. Vraag om gegevens in ruil voor waardevolle content, zoals een e-mailadres of telefoonnummer.
  • Verhoog conversies en maak gerichte videoadvertenties die specifiek zijn ontworpen om mensen aan te zetten tot actie, zoals het kopen van een product of het aanvragen van meer informatie.


Gebruik vooral korte video's

Korte video's zijn belangrijk omdat ze de aandacht van de kijker direct vastgrijpen en vasthouden. De gemiddelde aandachtspanne van mensen is korter dan ooit tevoren, waardoor het belangrijk is om snel tot de kern van jouw boodschap te komen en deze op een boeiende manier te presenteren. Korte video's zijn ook gemakkelijker te consumeren op mobiele apparaten, wat handig is gezien het groeiende aantal mensen dat video’s voornamelijk bekijkt op smartphones en tablets.


Het effect van een goede videocampagne

Een goede videocampagne wérkt! Deze videocampagne is binnen 3 maanden tijd bijna een half miljoen keer bekeken. Naast een vlekkeloze productie is voor maximaal communicatie-resultaat ook een goed concept nodig. In deze case voor XXL Hosting tekende byteffekt energieke communicatie voor het concept.


Eén investering voor meer doelen

Het beeldmateriaal dat wordt gemaakt voor een videocampagne kan ook worden gebruikt voor andere marketingdoeleinden. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van de promotievideo’s op je website. De informatieve content valt hoogstwaarschijnlijk goed in de smaak bij de bezoekers, waardoor ze langer op je website blijven.

Voeg de video's toe aan e-mailcampagnes om de klikfrequentie te verhogen en de kans op conversies te vergroten. Of gebruik het materiaal als onderdeel van presentaties of op evenementen om jouw boodschap kracht bij te zetten. 

Vaak zien we dat er meerdere korte fragmenten van de video tegelijk opgeleverd worden, die bijvoorbeeld ingezet worden als pre-roll advertentie of in Stories op Instagram. De productie van een videocampagne wordt op die manier veel meer waard, voor nagenoeg dezelfde investering. 

Het is wel altijd verstandig om vóór het produceren van het beeldmateriaal inzichtelijk te hebben op welke media de videocampagne te zien zal zijn. Moet er bijvoorbeeld ook verticaal gefilmd worden? In deze korte blog over verticaal filmen lees je waarom die keuze zo belangrijk is.


Videocampagne laten maken door MSTRWRK

Ben jij op zoek naar een filmstudio die meesterlijk is in het maken van een videocampagne? Waar je strategische video’s kan laten maken om een specifiek doel te bereiken? Van branded video’s tot testimonials en wervingsvideo’s tot productlanceringen: bij MSTRWRK maken we voor jou een meesterwerk. De video’s die wij opleveren zorgen dat jij je doelen haalt op de platforms die jij voor ogen hebt voor de doelgroep die bij jou past. 

Jouw verhaal mag van het doek afspatten. Of van het scherm, display, monitor. Met film geven we de kijker een emotionele ervaring, zodat jouw boodschap intens wordt gevoeld én begrepen. Jij hebt immers iets unieks te vertellen. Een origineel verhaal met impact. Kortom: jouw verhaal verdient een meesterwerk.


Wil jij een videocampagne laten maken?

Ben je klaar om de oneindige mogelijkheden van videomarketing te benutten? Neem vandaag nog contact met ons op!

Contactformulier

>

Contact

Pluto 13
8448 CM  Heerenveen

mail@mstrwrk.film
0513 640 800

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw