Promotievideo laten maken

Filmproducties en animaties van MSTRWRK zorgen vaak voor een (gedrags)verandering bij de doelgroep van onze opdrachtgevers. Onze producten moeten begrip kweken, verduidelijken, drempels verlagen, overtuigen, werven en/of interesse wekken. Een promotievideo of promotiefilm is een ideaal marketingmiddel om interesse te wekken en te overtuigen. 

Dat laatste deden we bijvoorbeeld in opdracht van vakantiepark Molenheide uit België. Hier mogen we al een aantal jaren promotievideo’s voor ontwikkelen, die ze vervolgens inzetten op voornamelijk Facebook. Uit onderzoek blijkt dat vooral daar hun doelgroep op aanwezig is.

 
 


Promotievideo of commercial?

De één noemt het een promotievideo of promotiefilm, de ander noemt het een (online) commercial. Beide hebben meestal als doel om de kijkers ergens van te overtuigen. Wij noemen het gewoon een meesterwerk 😉 Daarover gesproken, deze online commercial ontwikkelden we voor Lutjewinkel 1916. Bekijk zelf maar waarom deze promotiefilm een meesterwerk is. De video voor Lutjewinkel 1916 wordt als online commercial ingezet. Met een online commercial kun je gerichter de juiste doelgroep bereiken dan met een tv-commercial. Het bereik op tv is vaak veel groter, wat handig kan zijn voor de naamsbekendheid. Maar of je ook echt een specifieke doelgroep bereikt? Dat is de vraag. Daarnaast kunnen de uitzendkosten extreem hoog zijn in vergelijking met een online commercial. Daarmee bepaal je immers zelf bij wie en waar je de video wilt promoten.

Hoe maak ik een promotiefilmpje?

Samen met ons natuurlijk 😉 Dat zouden we in ieder geval erg leuk vinden! Voordat we echt beginnen met de productiefase starten we vaak met een conceptfase. We genereren voor onszelf zoveel mogelijk input om het doel en de doelgroep zo concreet mogelijk te maken. Wie moet de promotievideo aanspreken en wat wil je ermee bereiken? Hier denken wij graag in mee. Vaak is het algemene doel en de doelgroep wel beken. Maar hoe specifieker dit is, des te beter de resultaten van de promotievideo. We graven daarom vaak net een laag dieper, om tot de kern te komen. Ook erg leuk voor ons, want zo leren we veel bedrijven erg goed kennen. Soms doen we dit in eigen huis maar we werken hierin ook vaak samen met communicatiebureaus of communicatieafdelingen van bedrijven.Hoe zet je de promotievideo in?

Uiteraard is het ook van belang hoe de promotievideo wordt ingezet. Is de video voornamelijk voor online gebruik nodig, dan dien je ook rekening te houden met de verhouding. Voor het ene platform is bijvoorbeeld een kortere staande (1:1 verhouding) versie nodig en voor het andere platform een langere liggende versie (16:9 verhouding). Ook de lengte van de promotievideo speelt dus een belangrijke rol. Als je je promotievideo op Instagram plaatst zijn de eerste seconden erg belangrijk. Je hebt daarin meteen de aandacht van de kijker nodig, anders scrollen gebruikers meteen verder. Heb je een fysieke vertoning van de promotievideo (ja, ook dat gebeurt nog ;)) tijdens bijvoorbeeld een presentatie, dan kun je kijkers meer meenemen in je verhaal. De brandmovie kan dan meer de diepte ingaan, indien nodig uiteraard. Zolang het maar interessant is om naar te kijken. Maar daar zorgen wij uiteraard voor. Het ene bedrijf heeft nu eenmaal meer te vertellen of te laten zien dan de ander. Uiteraard kunnen er meerdere versies gemaakt worden van één bronvideo, als je er van tevoren maar goed over nagedacht hebt.

Nog even op een rijtje

  • Ken je doel en doelgroep.
  • Weet hoe je de doelgroep bereikt.
  • Bedenk van tevoren op welke platformen je de promotievideo gaat inzetten.
  • Zorg ook altijd voor een pakkende thumbnail.
  • Een promotievideo kan ook ingezet worden als bedrijfsvideo.

Uiteraard zijn wij er om je te helpen met bovenstaande. Laten we dat nou net heel leuk vinden om te doen! 

Wil jij een promotievideo laten maken?

Contactformulier

>

Contact

Pluto 13
8448 CM  Heerenveen

mail@mstrwrk.film
0513 640 800