Wervingsvideo laten maken

De huidige arbeidsmarkt vraagt om een andere strategie voor het werven van nieuw personeel. Er wordt tegenwoordig van alles uit de kast getrokken om personeel aan te trekken. Maar misschien maak je het verschil juist wel met een wervingsvideo! Je kan hierin de cultuur van het bedrijf laten zien, toekomstige collega’s, de diversiteit van de werkzaamheden en nog veel meer. 

Waarom een wervingsvideo laten maken?

Simpel. Je kan nog zoveel woorden op papier zetten (ook belangrijk) maar met een wervingsvideo laat je écht zien waar je als potentiële werknemer terecht komt. Daarmee snijden we wel meteen een belangrijk punt aan. Het is belangrijk dat je ook echt authenticiteit uitstraalt. En niet dingen vertelt of laat zien die niet, of half, waar zijn. Vertel bijvoorbeeld niet dat je elke week een vrijmibo hebt, terwijl dit in de realiteit drie keer per jaar is (bij ons is dit overigens écht elke week 😉 ). 

Het échte verhaal bij Zorggroep Tangenborgh is de passie voor de zorg, het bijdragen aan levensgeluk voor ouderen en het teamgevoel. Dat hebben we vertaald naar deze wervingsvideo: Nieuw personeel nodig?

Vaak zijn onze contactpersonen bij een aanvraag voor een een wervingsvideo of promotievideo communicatiemedewerkers of HR-medewerkers. De eerste vraag die we dan vaak stellen is waarom ze zelf bij het bedrijf werken. Meestal krijgen we dan al een eerste indruk van wat het bedrijf speciaal maakt. Uiteraard gaan we daarna dieper in op de specifieke wensen, behoeften en verwachtingen. In de meeste gevallen plannen we meteen een vervolgafspraak in, waarbij we in gesprek gaan met een aantal medewerkers van het bedrijf. Want alleen zo krijgen we een authentiek verhaal.

Zo gingen we voor ESA Trucks Nederland in gesprek met een aantal monteurs. Zij kunnen ons het beste vertellen wat het werken bij ESA Trucks zo bijzonder maakt. Met die input zijn we vervolgens aan de slag gegaan om een concept uit te werken dat nieuwe medewerkers ook daadwerkelijk aanspreekt. Zonder de input van de monteurs had de wervingsvideo er heel anders uitgezien.  Om een goede vacaturevideo of wervingsvideo te maken, is het dus erg belangrijk om je doelgroep heel goed te kennen. Wat interesseert hen? Waarmee overtuig je ze? En niet geheel onbelangrijk, hoe bereik je ze? 

Voor Koninklijke Oosterhof Holman hebben we ervoor gekozen om medewerkers zelf aan het woord te laten, om hun toekomstige nieuwe collega’s te overtuigen. De campagne is gericht op de meest voorkomende vacatures binnen het bedrijf. We hebben één algemene bedrijfsvideo geproduceerd, welke ondersteund wordt door korte wervingsvideo’s die ingezet worden via een online advertentiecampagne.Onderdeel arbeidsmarktcampagne

Een wervingsvideo laten maken kan als doel hebben om potentiële medewerkers enthousiast te maken en te overtuigen om bij het desbetreffende bedrijf te werken. Het kan ook een onderdeel zijn van een bredere arbeidsmarktcampagne,  bijvoorbeeld via social media advertising. Een korte wervingsvideo wordt dan als online advertentie ingezet en getarget op de juiste personen. Het heeft dan meer als doel om te triggeren en de potentiële kandidaat bijvoorbeeld naar een online vacaturetekst te leiden.  Nog even op een rijtje

  • Ken je doel en doelgroep.
  • Blijf authentiek.
  • Weet hoe je de doelgroep bereikt. 
  • Bedenk van tevoren op welke platformen je de wervingsvideo gaat inzetten.

Wil jij een wervingsvideo laten maken?

Contactformulier

>

Contact

Pluto 13
8448 CM  Heerenveen

mail@mstrwrk.film
0513 640 800

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw