Instructievideo laten maken

Wil jij een instructievideo laten maken? Instructievideo’s zijn een handige manier om je doelgroep op een duidelijke en visueel aantrekkelijke manier te informeren over een bepaalde instructie, maar ook voor het gebruikmaken van producten of diensten. Oftewel, kennisdeling.

Het delen van kennis is van essentieel belang om als autoriteit in je vakgebied gezien te worden. Inmiddels is het delen van kennis redelijk gestandaardiseerd in het bedrijfsleven. En dan met name voor het midden en grootbedrijf.

Voordelen van een instructievideo

Er zijn meerdere voordelen bij het laten maken van een instructievideo. Ten eerste kunnen ze helpen om complexe informatie op een eenvoudige en toegankelijke manier te presenteren. Dat is vooral handig om de informatie beter te kunnen onthouden in plaats van alleen te lezen of te horen.

Maar met het inzetten van instructievideo's bespaar je ook tijd. In plaats van dat mensen die tijd steken in het lezen van lange handleidingen of het luisteren naar een ingewikkelde uitleg, kunnen ze gewoon de video bekijken en de stappen zien die ze moeten volgen om iets te doen, of juist te laten.

Dit is vooral handig wanneer mensen dingen moeten leren die ze nog niet eerder hebben gedaan, zoals het gebruiken van een bepaald soort software of het repareren van een apparaat. Maar er zijn natuurlijk talloze mogelijkheden om in een instructievideo te verwerken.

Twee voorbeelden

Er zijn verschillende soorten instructievideo's. Denk bijvoorbeeld eens aan educatieve video’s, zoals één van de honderden video’s die wij voor Noordhoff hebben gemaakt:Of deze instructievideo voor het Martini Ziekenhuis over slaappreventie. In dit geval in de vorm van animatie. Zo zie je maar dat er talloze voorbeelden en mogelijkheden zijn voor het maken van jouw instructievideo. Een bijkomend voordeel is dat de kijker de video kan pauzeren, in de video kan scrollen voor herhaling of juist delen overslaan, wanneer ze bepaalde kennis al bezitten.Hoe maak je een instructievideo?

Maar hoe doe je dat dan? Om te beginnen is het belangrijk om een duidelijke structuur te gebruiken, zodat je doelgroep de informatie gemakkelijk kan volgen. Hiervoor kijken wij altijd eerst naar het doel van de video en de doelgroep die de video gaat kijken. Hierop baseren we de tone of voice, het tempo, de kadering, het kleurgebruik etcetera.

Begin bijvoorbeeld met een korte introductie. Vervolgens kan je stap voor stap laten zien hoe het product of de dienst werkt, of hoe deze gebruikt kan worden. Gebruik ook vooral visuele hulpmiddelen om de informatie in de instructievideo te verduidelijken.

Dit hoef je natuurlijk niet zelf te doen. Bij MSTWRK denken we met je mee en zetten wij het script, de voice-over tekst voor je op en mag je daar feedback op geven. Dit traject is onderdeel van de pre-productie. Zodra dat eenmaal staat, kan de productie beginnen.

Kortom, er zijn veel voordelen aan het gebruik van instructievideo's. Ze kunnen complexe informatie op een eenvoudige manier presenteren, tijd besparen, fouten voorkomen, op elk moment en op elke plaats bekeken worden en laten zien hoe iets werkt. Al met al is een instructievideo een ideale manier voor jouw product, dienst of methode.

Wil je meer weten over het produceren van een instructievideo voor je bedrijf of organisatie? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.


Wil jij een instructievideo laten maken?

Contactformulier

>

Contact

Pluto 13
8448 CM  Heerenveen

mail@mstrwrk.film
0513 640 800

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw