Bedrijfsvideo laten maken

Een bedrijfsfilm of bedrijfsvideo is een prachtig marketinginstrument om de activiteiten, kernwaarden en visie van je bedrijf op een visuele wijze te presenteren. Het woord bedrijfsvideo is een breed begrip. Er zijn vele soorten video’s die vallen onder de term bedrijfsfilm of bedrijfsvideo; corporate video, brandmovie, bedrijfscommercial of bijvoorbeeld een mini-documentaire. 

Ook een wervingsvideo kun je als kijker vaak ervaren als een bedrijfsfilm. Bij een goede wervingsvideo krijg je namelijk ook de kernwaarden van het bedrijf mee. Je wilt als potentieel nieuwe medewerker namelijk ook weten bij wat voor bedrijf je terecht komt. Dat is in de meeste gevallen nog belangrijker dan wat je gaat doen.  Conceptfase bedrijfsvideo?

Voordat wij een bedrijfsvideo produceren, starten we daarom ook vaak met een conceptfase. Tijdens de conceptfase genereren we voor onszelf zoveel mogelijk input vanuit het bedrijf. Soms aan de hand van een intake, soms aan de hand van deskresearch, vaak ook beide. Op basis van deze input houden we een interne brainstormsessie, waaruit één of meerdere concepten komen en die we vervolgens weer aan jou presenteren.

Net als bij alle andere soorten video’s en animaties die we maken, hebben we allereerst een duidelijk beeld nodig van het doel en de doelgroep. Wie moet de bedrijfsfilm aanspreken en wat wil je ermee bereiken? Hier denken wij graag in mee. Vaak zijn het algemene doel en de doelgroep wel bekend maar hoe specifieker dit is, des te beter de resultaten van de bedrijfsfilm. We graven daarom vaak net een laag dieper, om tot de kern te komen. Ook erg leuk voor ons, want zo leren we veel bedrijven erg goed kennen.  Hoe zet je de bedrijfsfilm in?

Uiteraard is het ook van belang hoe de bedrijfsvideo wordt ingezet. Is de video voornamelijk voor online gebruik nodig, dan die je ook rekening te houden met de verhouding. Voor het ene platform is bijvoorbeeld een kortere staande (1:1 verhouding) versie nodig en voor het andere platform een langere liggende versie (16:9 verhouding). Ook de lengte van de bedrijfsvideo speelt dus een belangrijke rol. Als je je bedrijfsfilm op Instagram plaatst zijn de eerste seconden erg belangrijk. Je hebt daarin meteen de aandacht van de kijker nodig, anders scrollen gebruikers meteen verder. Heb je een fysieke vertoning van de bedrijfsvideo (ja, ook dat gebeurt nog ;)) tijdens bijvoorbeeld een presentatie, dan kun je kijkers meer meenemen in je verhaal. De brandmovie kan dan meer de diepte ingaan, indien nodig uiteraard. Zolang het maar interessant is om naar te kijken. Maar daar zorgen wij uiteraard voor. Het ene bedrijf heeft nu eenmaal meer te vertellen of te laten zien dan de ander. Uiteraard kunnen er meerdere versies gemaakt worden van één bronvideo, als je er van tevoren maar goed over nagedacht hebt.  

Nog even op een rijtje

  • Ken je doel en doelgroep.
  • Weet hoe je de doelgroep bereikt.
  • Bedenk van tevoren op welke platformen je de bedrijfsfilm gaat inzetten.
  • Een wervingsvideo kan ook ingezet worden als bedrijfsvideo.

Uiteraard zijn wij er om je te helpen met bovenstaande. Laten we dat nou net heel leuk vinden om te doen! 


Wil jij een bedrijfsvideo laten maken?

Contactformulier

>

Contact

Pluto 13
8448 CM  Heerenveen

mail@mstrwrk.film
0513 640 800

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw