Bedrijfsvideo's in 2024

Geschreven door Emma Hoefsmit, 21 november 2023

Het is weer wintertijd, het wordt sneller donker en dat betekent dat we alweer bijna het nieuwe jaar ingaan. 2023 was een jaar waarin veel veranderde, maar één ding is hetzelfde gebleven: het jaar is weer voorbijgevlogen! Bijna net zo snel als de opmars van videomarketing in de online media wereld. Of je nou een brandfilm, commercial of een wervingsvideo inzet voor je bedrijf, als 2023 ons iets heeft geleerd is het wel dat bedrijfsvideo's een onmisbaar instrument zijn geworden voor ondernemingen. Maar waarom zijn bedrijfsvideo’s nou eigenlijk zo van belang om jouw doelgroep aan te spreken? En welke trends kunnen we verwachten in 2024?

Waarom deze opmars in bedrijfsfilms?

Video is niet meer weg te denken binnen het bedrijfsleven. En dat heeft een reden. We worden dagelijks overspoeld met sociale media berichten. Maar hoe trek je nou echt de aandacht? Beelden zeggen meer dan woorden, dat is inmiddels algemeen bekend. Door video in te zetten voor jouw bedrijf ben je in staat om welke boodschap dan ook op een boeiende en treffende manier over te brengen naar je kijker. Maar naast het overbrengen van jouw verhaal heeft het inzetten van bedrijfsvideo’s nog een aantal voordelen die er voor zorgen dat videomarketing booming is:

  • Storytelling: Met video trek je kijkers in je verhaal, het roept emoties op en geeft je bedrijf een menselijk gezicht. Zelfs complexe verhalen en ideeën zijn door middel van de juiste storytelling pakkend over te brengen.
  • Verhoogde betrokkenheid: Door het inzetten van video genereer je meer interactie op sociale media en andere online platforms. Ze worden vaker gedeeld, wat je bereik vergroot en nieuwe klanten kan aantrekken (als dat bijvoorbeeld het doel is).
  • SEO-voordelen: Video is hét geheime wapen als het gaat om zoekmachine optimalisatie. Google waardeert websites waar video op te zien is. Met als resultaat een betere vindbaarheid. Dit geldt trouwens ook voor sociale media!
  • Concurrentievoordeel: Het gebruik van bedrijfsvideo's stelt je in staat om op te vallen, een emotionele band met je publiek op te bouwen en je boodschap effectief over te brengen. Veel meer dan wanneer je alleen tekst of stilstaand beeld inzet om te communiceren met je doelgroep.

Wat kunnen we komend jaar verwachten?

In 2023 hebben we natuurlijk een aantal trends voorbij zien komen als het gaat om video. Zo zagen we onder andere hoe verticale video steeds meer de overhand nam en hoe korte video’s op sociale media booming werden. Daarnaast zagen we natuurlijk hoe AI groter werd. Interactieve video’s werden steeds populairder. Meer en meer bedrijven zetten video in om hun doelgroep te bereiken, volledig terecht als je het ons vraagt! Maar wat kunnen we verwachten van 2024?

Short-form video blijft groeien
In 2024 zal het inzetten van korte, pakkende video’s steeds populairder worden. In 2023 zagen we al een enorme groei. Volgens HubSpot zijn 90% van de marketeers geïnteresseerd in het inzetten van online video. Ook in 2024 zullen platformen zoals TikTok en Instagram videogebruik blijven stimuleren.

Hoogwaardige producties
Om op te vallen tussen al dat online videogeweld, investeren bedrijven meer tijd en geld om hoogwaardige producties te laten produceren. Zowel in het verhaal, de strategie, als in uitvoering en apparatuur. Bedrijven willen zich uniek positioneren, passend bij hun eigen uitstraling.

AI wordt meer ingezet als hulpmiddel
Waar in 2023 werd gedacht dat AI ingezet zou gaan worden als content creatie middel en zelfs complete banen zou gaan overnemen, verwachten we dat de inzet van AI selectiever bepaald gaat worden. We zien nu al dat AI steeds meer wordt ingezet als assistent in plaats van als maker. Bedrijven willen unieke content.

Interactie met je doelgroep
Interactieve video wordt populairder. Interactieve video kan zorgen voor meer interactie met de doelgroep. Je spoort de kijker aan om te klikken en/of te swipen. En laat dit nou net goed zijn voor het algoritme van Instagram en LinkedIn.

Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR)
Bedrijven blijven AR- en VR-technologieën gebruiken om boeiende video-ervaringen te creëren. Van virtuele productdemonstraties tot 360-graden video's voor virtuele rondleidingen, deze technologieën blijven de betrokkenheid van je doelgroep vergroten.

Short-form video's die iets vertellen
Zoals eerder besproken zijn korte video’s al ontzettend populair. Zodra je social media opent vliegen de korte video’s je om de oren. We verwachten dat dit in 2024 niet minder zal zijn. Wel verwachten we dat er een stijging zal zijn in het overbrengen van een complexere boodschap in een korte video. Video wordt meer ingezet om de kijker tot actie aan te sporen. Zoals aankopen of aanmeldingen. Een goed voorbeeld hiervan is deze online commercial, die wij produceerden voor XXL Hosting. Dit is onderdeel van een bredere campagne met meerdere video's (lees hier meer over de case).Met technologieën die steeds verfijnder worden, blijven bedrijven evolueren en innoveren, waardoor we ons kunnen verheugen op nog meer boeiende videocontent. Met de camera's al op scherp voor 2024, kunnen wij als MSTRWRK niet wachten om te zien hoe deze trends zich verder ontwikkelen op het gebied van videomarketing. Ben jij van plan om in te spelen op de voorspelde trends die we benoemd hebben? Laat het ons weten!

Wil jij een bedrijfsvideo laten maken?

Contactformulier

>

Contact

Pluto 13
8448 CM  Heerenveen

mail@mstrwrk.film
0513 640 800

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw