XXL Hosting

XXL Hosting

'Hoe kunnen wij onze bekendheid en ons bereik het hele jaar door vergroten?' Die vraagt heeft XXL Hosting bij communicatiebureau byteffekt neergelegd. Om dat voor elkaar te krijgen zijn er een aantal campagnes voorgesteld, waar ook drie online commercials een onderdeel van zijn.

Byteffekt, waar we al langer mee samenwerken, heeft ons gevraagd om het concept om te zetten naar een script en uiteraard tot de uitvoering ervan. En toffe ideeën uitvoeren en perfectioneren, daar worden wij heel blij van! Over ideeën gesproken, daar is dit concept ook op gebaseerd. In de kroeg, op een verlaten strand of tijdens een yogales: goede ideeën krijg je vaak op momenten dat je het niet verwacht. En een prachtig plan voor een domeinnaam, die wil je natuurlijk zo snel mogelijk vastleggen. Bij XXL Hosting uiteraard, 'gastheer voor ruim 30.000 websites'. Elke commercial heeft dezelfde opbouw, om zoveel mogelijk herkenning bij de kijker te creëren.

Na afronding van het script zijn we op zoek gegaan naar een passende sprekende locatie en enthousiaste acteurs, die passen bij de sfeer uit het concept. Props gereed? Check. Techniek en draaiboek gereed? Check. Tijd om te filmen! De fijne crew en cast zorgden voor een gezellige (en warme) draaidag en dat zie je terug in het eindresultaat.

Voor de filmkenners; we hebben hier gebruik gemaakt van het zogenoemde vertigo effect, om het idee van de hoofdpersoon nog meer te versterken. Bij een vertigo shot blijft de voorgrond gelijk, terwijl de achtergrond beweegt (uitzoomt). Dit effect is vernoemd naar de film Vertigo van Alfred Hitchcock, waarin deze techniek voor het eerst werd gebruikt. Het effect is bijvoorbeeld ook te zien in de films Jaws, E.T., Goodfellas en The Lord of the Rings.

Op deze pagina vind je verschillende cases waarin wij onze expertise met veel plezier hebben toegepast.

credits

Concept
byteffekt

Producer
Ype Koopman

Regie
Wouter Koopmans

Director of Photography
Matthias Maaskant

Gaffer
Evert-Jan Berends

Makeup Artist
Sita Koning

Cast
Nassim Machrouhi
Laurens de Vries

Editor & Colorist
Matthias Maaskant

Sound Design & mix
Bob Kommer Studio's

Achter de schermen

Ook interessant

Contact

Pluto 13
8448 CM  Heerenveen

mail@mstrwrk.film
0513 640 800

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw