IJsselmeervereniging

IJsselmeervereniging

In opdracht van StaBij Communicatie produceerden wij deze film in het kader van het 50-jarig bestaan van de IJsselmeervereniging. De vereniging maakt zich sterk om de natuur van het IJsselmeergebied te behouden en te verbeteren.

Door het sluiten van de Zuiderzee in 1932 ontstond het IJsselmeer. Hierdoor raakten vele vissoorten de vrije doorgang kwijt naar de waddenzee en dus hun paaigebieden. Door het verstoren van dit kwetsbare ecosysteem verliezen we die unieke onderwaternatuur en dit komt de waterkwaliteit niet ten goede.

In één dag op een tropische zomerdag in augustus een rondje om het IJsselmeer rijden is niet iets alledaags, maar we hebben wel weer mooie plekken weten te ontdekken. De airco was geen overbodige luxe. Om het kwartier reden we een paar kilometer met de auto om vervolgens weer een korte pittstop te maken en een paar shots te draaien. Het mooiste moment was wanneer een meeuw een steile duikvlucht naar beneden maakte om een vis te vangen. Een shot wat je niet kan regisseren en waar we enorm veel geluk mee hebben gehad.

Met deze film hoopt de IJsselmeervereniging een duidelijke boodschap over te brengen aan de politiek om het IJsselmeergebied weer gezond te krijgen. Wij zijn in ieder geval blij dat we ons maatschappelijke steentje hebben weten bij te dragen.

Op deze pagina vind je verschillende cases waarin wij onze expertise met veel plezier hebben toegepast.

credits

In opdracht van
StaBij communicatie

Producer
Ype Koopman

Writer
Wouter Koopmans

Director of Photography
Matthias Maaskant

Camera operator
Tjalling Herder
Fabian Akker

Voice-Actor
Dinand Warringa

Illustrator
Belinda Eringa

Editor & Colorist
Matthias Maaskant

Sounddesigner
Linze Valk

Archive
Fries Film Archief

Ook interessant

Contact

Pluto 13
8448 CM  Heerenveen

mail@mstrwrk.film
0513 640 800