Veiligheidsvideo laten maken

Op de bouwplaats, in een productiebedrijf, maar ook op kantoor of op school: veiligheid staat voorop in elke werkomgeving. Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers zich bewust zijn van de risico’s en weten hoe ze veilig kunnen werken? Met een veiligheidsvideo of generieke poortinstructie (GPI) heb je daarvoor de juiste tool in handen. Wij leggen je graag uit waarom.

Een veiligheidsvideo is een beeldend hulpmiddel dat wordt gebruikt om veiligheidsprocedures, voorschriften en richtlijnen te communiceren aan bijvoorbeeld medewerkers binnen een organisatie. Het kan verschillende aspecten van veiligheid behandelen, zoals het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, brandveiligheid, ergonomie en meer.


Heb ik een veiligheidsvideo nodig?

Vrijwel elk bedrijf dat waarde hecht aan de veiligheid van zijn werknemers maakt gebruik van veiligheidsvideo's. Van bouwbedrijven en fabrieken tot kantoren en ziekenhuizen: de behoefte aan het communiceren van veiligheidsinstructies is universeel.

Een goede veiligheidsvideo mag niet ontbreken wanneer nieuwe medewerkers worden ingewerkt, bijvoorbeeld tijdens de introductieperiode of oriëntatietraining. Het is heel belangrijk dat zij vanaf het begin op de hoogte zijn van de geldende veiligheidsprocedures en -richtlijnen. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig veiligheidsvideo's te blijven gebruiken als opfriscursus voor bestaande medewerkers, om ervoor te zorgen dat de veiligheidskennis actueel blijft en iedereen scherp blijft.


De voordelen van een veiligheidsfilm

Een goede veiligheidsvideo of generieke poortinstructie biedt een aantal voordelen voor een organisatie. Allereerst versterkt het de veiligheidscultuur binnen het bedrijf door medewerkers bewust te maken van potentiële gevaren en te zorgen voor de kennis en vaardigheden om deze gevaren te vermijden. Bovendien verbetert het de naleving van veiligheidsvoorschriften, wat op zijn beurt kan leiden tot een afname van ongevallen en blessures op de werkvloer. Daarnaast is een professionele veiligheidsvideo goed voor het imago van een bedrijf, zowel intern als extern, door te laten zien dat het bedrijf zich op professionele wijze inzet voor de veiligheid en het welzijn van zijn medewerkers.


Veiligheidsvideo: een vak apart

Het maken van een effectieve veiligheidsvideo vereist niet alleen kennis van filmproductie, maar ook begrip van veiligheidsprotocollen en -voorschriften. Het gaat namelijk verder dan alleen het produceren van aantrekkelijke beelden. Het is belangrijk dat de cruciale veiligheidsinformatie helder en begrijpelijk wordt overgebracht. Het maken van een goede veiligheidsvideo is dus een vak apart. Het vraagt namelijk om expertise op zowel het gebied van videoproductie als veiligheidsmanagement. Onze meesters hebben ruime ervaring met het maken van soorten video's zoals veiligheidsvideo’s, instructievideo's, bedrijfsvideo's en weten elke stap goed in beeld te brengen. Uiteraard volledig afgestemd op jouw bedrijf, doelgroep en het doel dat je wilt bereiken met de video.


Klaar om jouw veiligheidsniveau te verhogen?

Investeer in de veiligheid van je medewerkers door een professionele veiligheidsvideo te laten maken door MSTRWRK Filmproducties. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en samen te werken aan een veiligere werkomgeving voor iedereen.


Wil jij een veiligheidsvideo laten maken?

Contactformulier

>

Contact

Pluto 13
8448 CM  Heerenveen

mail@mstrwrk.film
0513 640 800

3mfy4sdxun3n44w6p9jmknmkq3gg666adsgzpkadkp4qsmjqpj9awpibioqs8533ruyq5gm62z67fhpvny4gmj7tkinp9h69jxw