Wat kost een videoproductie eigenlijk?

MSTRWRK bestaat eind deze maand (geschreven in 2016) alweer, jawel, negen jaar. Zo, wat gaat dat snel! In die periode zijn we vaak tegen een aantal terugkerende vragen aangelopen. Hierbij behandel ik een aantal van die vragen.


Wat kost het maken van zo'n videoproductie nou eigenlijk?


Wij hanteren geen standaard prijzen. We maken namelijk ook geen standaard producties. Iedere videoproductie of animatie is anders. Om een offerte op te stellen maken we het liefst een afspraak. Daarin proberen we zoveel mogelijk informatie tot ons te krijgen. Dit doen we door middel van het stellen van veel vragen. Maar belangrijker nog; wat wil je bereiken en wat is het doel van de video of animatie. Daarnaast proberen we al een beeld te krijgen van het aantal filmlocaties. Want ook daar hangt de prijs vanaf. Op basis van alle informatie die we tijdens het gesprek hebben gekregen, kunnen we een heldere en duidelijke offerte opstellen. In de offerte beschrijven we vervolgens zo nauwkeurig mogelijk hoe het traject er uit gaat zien.


Doen jullie alles zelf?


Ja, gelukkig wel! Nou ja, bijna alles. Omdat we met een team van 8 personen werken, met ieder hun eigen expertise, kunnen we zo goed als alles in eigen hand houden. En dat is natuurlijk superfijn, omdat we hierdoor erg betrokken zijn met elkaar gedurende het hele productieproces. De lijntjes met de opdrachtgever zijn hierdoor kort. Omdat we flexibel willen zijn, werken we met een aantal freelancers die we in kunnen schakelen. Daarnaast werken we met externe visagisten en bijvoorbeeld voice-overs.Voice over is onderdeel van de kosten voor een videoproductieHoe zit dat precies met een voice-over?


Wij werken samen met diverse stemacteurs, uit zowel binnen- als buitenland. Naast dat elke videoproductie uniek is, is natuurlijk ook elke stem uniek voor een voice-over. Het kan een video of animatie maken of breken. Daarom zoeken we ook met zorg een geschikte stem uit voor een productie. Naast dat de stemacteur zich uiteraard zelf inleeft in het verhaal, sturen wij aan op bijvoorbeeld het tempo, de tone-of-voice, rustmomenten etc..

In mijn volgende blog zal ik weer een aantal veelgestelde vragen beantwoorden. Heb je ook een vraag die je graag beantwoord wilt zien? Laat dan hieronder een reactie achter.

 

Contact

Pluto 13
8448 CM  Heerenveen

mail@mstrwrk.film
0513 640 800