De Buitendienst

De Buitendienst

De Buitendienst van de gemeente Ooststellingwerf biedt haar medewerkers een baan met veel mogelijkheden. Daarbij bestaan de werkzaamheden uit groenonderhoud, rioolonderhoud en gladheidsbestrijding. Ook bieden ze de medewerkers interne opleidingen en doorgroei mogelijkheden.

De opdracht

Omdat de gemeente Ooststellingwerf moeite had met het bereiken van geschikte vakmensen, hebben ze ons gevraagd om gezamenlijk tot een concept te komen om de juiste mensen te kunnen bereiken. Door in gesprek te gaan met alle medewerkers tijdens diverse bijeenkomsten kwamen een aantal opvallende zaken naar boven. Ze werken met goed onderhouden materieel, krijgen opleidingsmogelijkheden, krijgen waardering voor hun werk van de inwoners en hebben vrijheid in hun werk. Al deze elementen zijn daadwerkelijk anders dan het werk in de commerciƫle sector. Kortom, de Buitendienst heeft het goed voor elkaar. Deze punten hebben we omgezet naar vijf individueel inzetbare video's voor online gebruik.

Wouter over deze case

Wat mij betreft zit de kracht voor deze producties in het voorbereidende werk. Door met de medewerkers in gesprek te gaan wisten we wat er speelt bij de Buitendienst en waar de medewerkers gelukkig van worden. Door deze input hebben we een sterk concept neergelegd. Een bijkomend voordeel was dat de medewerkers ons kenden waardoor het makkelijker was om de opnames te maken. Want hoe dan ook, zodra iemand voor de camera staat, voelt het altijd wat ongemakkelijk aan. Dit geldt ook wanneer wij zelf voor de camera staan. De gesprekken met de medewerkers werkten dus drempelverlagend en hebben geleid tot deze wervingsvideo's.

credits

Producer
Wouter Koopmans

Director of Photography
Matthias Maaskant

Gaffer & Grip
Tjalling Herder

Editor & Colorist
Matthias Maaskant

Sounddesigner
Jurian Gerard

Ook interessant