De kracht van animatie.

Als je een ingewikkeld proces probeert uit te leggen, wordt het alleen maar ingewikkelder. Of lukt het niet om een nieuw beleid over te brengen. Iedere keer wanneer je het probeert, struikel je over de woorden en het verhaal. Want: met welke woorden prikkel je de ander? Je hebt het heel goed in je hoofd. Je weet precies wat je moet vertellen, maar de manier waarop is soms nog best lastig. Immers, de ander heeft er nog geen voorstelling van.

Dan wordt het niet eenvoudig om nieuwe mensen in te werken of om een verandering te laten plaatsvinden. Je wilt natuurlijk iedereen hierin mee krijgen.


Omtoveren

Gelukkig bestaat er zoiets als een uitleganimatie. Mijn persoonlijke favoriet. En waarom? Omdat het zo tof is om zomaar wat te bedenken. Om een vliegtuig op de keukentafel te laten landen. Om een appelboom in je huis te hebben en een kabbelend beekje door je slaapkamer. Wat gaaf is dat zeg. Van kabbelend beekje naar een complete jungle. Een jungle vol apengeluiden, krekels en wind door de bladeren. Wat een beleving. Slapen in de jungle.

Niet te filmen toch? Ja. Dat wel. Maar je zult er zo'n 30.000 euro voor moeten vrijmaken.

Op zo’n moment is een animatie laten maken de uitkomst. Visies, missies, crm-systemen, werking en uitleg van producten, diensten of werkwijze. Als je het goed wilt uitleggen, ben je zomaar vijftien minuten verder en moet je je afvragen of je het doel hebt bereikt. Wij gebruiken ons meesterschap om die vijftien minuten om te toveren naar één minuut. Waarbij het doel altijd overeind blijft.


Beeld, geluid en het verhaal

Deze drie componenten worden op elkaar afgestemd en samengesmolten tot één video: de uitleganimatie. Onze overtuiging is dat je pas een goede boodschap kunt overbrengen als je alle drie facetten evenveel aandacht hebt gegeven. Waarbij het verhaal leidend is. Om ervoor te zorgen dat dit verhaal gaat werken, kort en bondig is, en in de juiste tone-of-voice geschreven, schrijven wij ze altijd zelf. Het is het ei van de gehele animatie. De kapstok waar we grafische elementen, muziek, geluidseffecten, animaties en stem aan ophangen. Muziek en geluidseffecten worden er niet willekeurig onder gemonteerd. Ze worden gemixt en getimed, los opgenomen en net zolang bewerkt tot de beleving echt klopt.

Nu heeft jouw doelgroep er direct een voorstelling van. Tja. Dat scheelt een hoop lastige woorden, zinnen en handgebaren. Welkom in de wereld van uitleganimaties.

Hoe we een krachtig verhaal schrijven? Daar ga ik graag met je over in gesprek.
Neem contact met mij op via peter@mstrwrk.nl of 0513-640800.

Contact

Pluto 13
8448 CM  Heerenveen

mail@mstrwrk.film
0513 640 800