Imagine Filmfestival

Imagine Filmfestival 2016. Een filmwedstrijd met de opdracht: bedenk én maak je eigen droom of nachtmerrie. Als creatieveling moet dit je aanspreken.

Vaarwel vrije tijd 

Zou je het erg vinden om op een zondagmiddag door de gang te worden gesleept?’  Nee, dat zou geen logische vraag zijn geweest tijdens mijn sollicitatiegesprek. Hoe eindig je dan op de zondagmiddag, op je werk, op de grond in de gang?

Creativiteit, ook in je eigen tijd

Van je hobby je werk maken. Dat hebben wij als team gedaan. Dagelijks werken we aan creatieve producties, die zijn gebonden aan budgetten en strakke tijdschema's. Als creatieveling moet je soms buiten deze kaders werken om je creativiteit op zijn beloop te laten.

Onder het genot van een hapje en drankje brainstormen, schrijven en herschrijven. Iedereen vraagt zich intussen af wat het verschil is tussen versie_010 en versie_011. Het is al laat. Je laat het op je inwerken en komt er na het weekend als team op terug. Iedereen is het met elkaar eens, versie_011 wordt hem! Een fijn startpunt, maar bij het produceren van een film komt heel wat kijken. Zo hebben wij twee dagen gebrainstormd. Moesten we een locatie regelen. Hadden we een draaidag van 12 uur en werd er na een werkdag gewerkt aan de edit van de film, in de avonduren.

Mijn collega Ype beantwoordt in zijn blogs veelgestelde vragen over dit proces.

Experimenteren

Naast dat het leuk is, helpt creatief bezig zijn om je expertise uit te breiden. Het biedt de ruimte om te experimenteren, omdat er geen budget aan gebonden is. Wij als videogekken worden enthousiast van alle nieuwe mogelijkheden die de techniek ons biedt. Technieken waarmee je experimenteert, voor je deze kan toepassen. Het moet van toegevoegde waarde zijn voor het verhaal, zodat de boodschap nog beter overkomt.

Zo eindig je op de zondagmiddag, op je werk, op de grond in de gang. Puur door creativiteit en experimenteren.

De wedstrijd

Leuk al deze informatie, maar hebben we iets gewonnen? Een deskundige jury beoordeelde zeven uiteenlopende inzendingen. Helaas zijn wij met onze inzending niet in de prijzen gevallen. Dit weerhoudt ons er niet van om weer mee te doen aan een filmwedstrijd of filmfestival. Op naar de volgende.

Benieuwd naar het eindresultaat? Check em' hier.

Contact

Pluto 13
8448 CM  Heerenveen

mail@mstrwrk.film
0513 640 800